Live Live

Geen fietstunnel voor Opmeer

Gepubliceerd: Zaterdag 17 november 2018 12:22

Geen fietstunnel voor Opmeer

OPMEER - Het college van Opmeer wil besluiten tot het stopzetten van de voorbereiding van de aanleg van een tunnel onder de N241 binnen het provinciaal project tot herstructurering van de N241. Dit advies geeft het college aan de gemeenteraad in een brief voorafgaand aan de commissie ruimte op 27 november.

Als argument geeft het college dat de noodzaak voor de aanleg voor een tunnel ontbreekt.

Wethouder Bram Beemster geeft aan dat de mogelijkheid om een tunnel te bouwen tijdens de reconstructie van de AC de Graafweg (N241) wel heel laat kwam uit de hoek van de provincie. "Als je dan nauwkeurig je werk wilt doen, is de tijd echter wel beperkt, terwijl de verkiezingen er ook nog tussen zaten. We kregen opdracht van de gemeenteraad om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een fietstunnel. Het onderzoek was wat het college betreft niet nauwkeurig genoeg."

In het advies geeft het college aan geen noodzaak te zien om een tunnel te bouwen, omdat met de reconstructie van de AC de Graafweg de kruisingen al veiliger worden en dat het onvoldoende zeker is dat een tunnel leidt tot een duurzaam veilige oplossing. Daarnaast geeft het college aan dat er weinig financiële zekerheden zijn. De VVD fractie heeft een fietstunnel hoog op het verlanglijstje staan. Voor de VVD in Opmeer zijn alle opties nog open. "We hebben hier nog veel vragen over aan het college, die zeker nog beantwoord moeten worden door de wethouder." Aldus een woordvoerder van de fractie.

Oppositiepartij Gemeentebelangen heeft via een poll op sociale media de mening gevraagd van de inwoners. Fractievoorzitter René Pelt vertelt dat de uitslag, voor en tegen een tunnel, 50-50 is. Zijn fractie beraadt zich nog. "We zijn wel teleurgesteld in gedeputeerde Post dat ze een zware delegatie, bestaand uit burgemeester en wethouder, zo met een kluitje in het riet stuurt. Maar we zijn ook niet blij dat het college dit zo heeft laten gebeuren."


Foto: Theo Annes

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services