Live Live

Geen IKC in Opmeer en Hoogwoud voor 2022

Gepubliceerd: Vrijdag 16 november 2018 14:21

Geen IKC in Opmeer en Hoogwoud voor 2022

OPMEER - De soap rond de Integraal Kind Centra (IKC) gaat verder. "Het eerste IKC zal niet voor 2022 open gaan." Dat vertelde wethouder Robert Tesselaar donderdagavond tegen zijn toehoorders in het gemeentehuis van Opmeer.

Een avond belegd om de burgers te informeren rond de stand van zaken rondom de te bouwen IKC's in Hoogwoud en Opmeer.

Er is al lang onrust over de nieuw te bouwen scholen met bijbehorende kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen en welzijnsactiviteiten. Het vorige college besloot om op 2 nieuwe locaties te bouwen. Een IKC op de locatie van de Akker in Opmeer en een op de plaats van de vijver naast basisschool De Wulfram in Hoogwoud. Beide locaties kregen veel kritiek vanuit de samenleving, waarop het CDA in haar verkiezingsprogramma beloofde hier mee aan de slag te gaan en prompt de grote winnaar werd.

De eerste actie van de nieuwe raad was om de projecten stil te leggen en te gaan heroverwegen, aangaande de IKC's.  Het is duidelijk dat een besluit nog even op zich laat wachten. Het college wil eerst de burger horen. De avond ging over de nieuwe scholen in Hoogwoud, waar de aanwezigen uit dat dorp zich vooral zorgen maakten over de ecologische vijver, waar de nieuwe school gebouwd zou worden. Of de vijver moet wijken is nog maar de vraag, want de gebouwen zullen kleiner uitvallen dan vooraf berekend. Er staan immers klassen leeg, terwijl de heer Zuidhof van adviesbureau BRO aangaf dat de vijver juist een toegevoegde waarde zou kunnen bij de bouw op deze locatie.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services