Live Live

Geen verkeersoverlast op de Zuiderdracht Oosterblokker

Gepubliceerd: Zaterdag 09 februari 2019 07:00

Geen verkeersoverlast op de Zuiderdracht Oosterblokker

DRECHTERLAND - De hoeveelheid auto’s en vrachtverkeer dat dagelijks over de Zuiderdracht in Oosterblokker rijdt, zou niet tot verkeersoverlast leiden. Dat laat de gemeente Hoorn weten als antwoord op vragen van Fractie Tonnaer. Bewoners voerden eerder actie en vroegen de provincie om hulp.

Volgens inwoners zou het gaan om 350 vrachtwagens die per etmaal over het dorpslint rijden. Industrieterrein Gildenweg zou de voornaamste boosdoener zijn, omdat daar veel vrachtverkeer naartoe gaat. Uit de verkeerscijfers van 2018, waar de gemeente op wijst, zou het gaan om ruim 80 zware voertuigen die per dag langsrijden en om zo’n 230 middelzware voertuigen. En die aantallen vallen onder de acceptabele norm van 5.000 motorvoertuigen per dag voor een dorpslint.

Als oplossing voor de overlast opperden de bewoners de aanleg van een tunnel die het verkeer van de Gildenweg naar De Strip moest leiden om gemakkelijk bij de Westfrisiaweg te komen. D gemeente Hoorn laat weten dat niet als oplossing te zien. "Een dergelijke infrastructurele investering is zeer kostbaar, in de ordergrootte van tientallen miljoenen". Ook is een tunnel lastig in te passen: het zou de verkeersdruk op De Strip nog groter maken dan die al is.

Op langere termijn gaat de gemeente Hoorn onderzoeken of industrieterrein Gildenweg een andere invulling kan krijgen en welke toekomstscenario’s denkbaar en haalbaar zijn. Vooralsnog wordt het verkeersonderzoek van Drechterland afgewacht waar mogelijk verkeerskundige verbeteringen uit voort kunnen komen.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services