Live Live

Grasshoppers met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

Gepubliceerd: Donderdag 18 april 2019 09:56

Grasshoppers met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

HOOGWOUD - Het is Grasshoppers niet gelukt om de halve finale van de districtsbeker te bereiken. Op eigen veld ging de ploeg van Dick Knijn onderuit tegen hoofdklasser SDO uit Bussum, 0-2.

Het vertrouwen was behoorlijk groot bij Grasshoppers want gedurende dit bekertoernooi heeft de ploeg uitstekende resultaten behaald door meerdere 2e klasse ploegen uit te schakelen. Vooraf sprak Sport Actueel met Maarten Frankfort, assistent trainer van Grasshoppers.

 Dat het huiswerk goed gedaan was bleek wel in de eerste speelhelft want SDO werd op de juiste momenten goed onder druk gezet. Sterker nog, de eerste grote kans was voor Mick Roodhof van Grasshoppers en de Hoogwoudse formatie bleef in de openingsfase aandringen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht terwijl SDO meerdere klassen hoger speelt.

Na een half uur was het even billen knijpen toen SDO gevaarlijk voor het doel van Grasshoppers kwam maar een inzet van de Bussummers werd door Luka Vogel van de lijn gehaald. De ruststand werd 0-0 en dat was de juiste weergave van de krachtsverhoudingen in deze wedstrijd die zich in een behoorlijk hoog temp ontwikkelde. Na de pauze was het spelbeeld gelijk waarbij over en weer enkele kansen werden gecreëerd. In de 56e minuut werd de score dan toch geopend. Via een vlotte aanval over de linkerkant schoot Glenn Hemmers onberispelijk in de verre hoek, 0-1.

Grasshoppers was enigszins aangeslagen maar liet de moed niet zakken en met goed positiespel bleef de ploeg uit Hoogwoud hard werken. Alle goede bedoelingen ten spijt kreeg de thuisploeg toch de deksel op de neus. Een afgeslagen aanval van Grasshoppers werd omgezet in een vlijmscherpe counter van SDO en met dodelijke precisie schoot Roy van Essen de 0-2 binnen.

In de slotfase probeerde Grasshoppers nog van alles en bijna was de aansluitingstreffer een feit maar de inzet van Mick Roodhof ging naast en eindigde het bekeravontuur uiteindelijk voor Graashoppers, 0-2.n kunnen nu op de competitie worden gezet door Grasshoppers, te beginnen met aanstaande zondagmiddag de uitwedstrijd tegen De Blokkers welke vanaf 14:00 uur live bij Sport Actueel te beluisteren is.

Foto's: Leo Giovannangelo

Na afloop sprak Sport Actueel met Luka Vogel van Grasshoppers en zijn trainer Dick Knijn.


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services