Live Live

Gratis parkeren op koopzondagen?

Gepubliceerd: Donderdag 06 september 2018 05:40

Gratis parkeren op koopzondagen?

HOORRN – In het Hoornse coalitieakkoord staat de wens op koopzondagen aan de rand van de binnenstad gratis parkeren mogelijk te maken. Dat zou dan op 1 oktober kunnen ingaan. Deze maatregel zou de gemeente maximaal € 22.500,- gaan schelen in de inkomsten.

Daarnaast dienen nog nieuwe afspraken worden gemaakt over het verstrekken van parkeervergunningen en de wachtlijst hiervoor.

De 14 fracties reageerden verdeeld op het voorstel en varieerden van afkeuring, via instemming tot afschaffen van betaald parkeren op alle dagen en in de hele stad. Veel fracties willen een gedegen onderzoek over het parkeren.

Wethouder Samir Bashara noemt in de beantwoording van de vragen het feit dat het parkeergedrag in de komende maanden vergeleken kan worden met de gegevens die men nu heeft van vorig jaar. Hij raadt het totaal opheffen van betaald parkeren af, omdat dat de gemeente tonnen aan inkomen gaat schelen.

In de raadsvergadering, later deze maand, worden antwoorden gegeven die nu nog ontbeantwoord bleven. Dan komt het voorstel terug voor definitieve beslissing.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services