Live Live

GroenLinks-fracties gezamelijk in actie tegen Lelystad Airport

Gepubliceerd: Zondag 24 februari 2019 06:27

GroenLinks-fracties gezamelijk in actie tegen Lelystad Airport

WESTFRIESLAND/NOORDKOP - GroenLinks-fracties in de Noordkop en West-Friesland hebben gezamenlijk een groot stuk vol bezwaren naar de minister van Infrastructuur en Waterstraat gestuurd over het luchthavenbesluit Lelystad Airport. Ze moet dat meenemen in haar definitieve besluitvorming. De fracties zijn duidelijk: Wat GroenLinks betreft komt Lelystad Airport er niet.

De brief is ingediend door de fractie van GroenLinks in Den Helder, Hoorn, Hollands Kroon, Koggeland, Medemblik en Schagen. "Veel vliegtuigen van en naar Lelystad Airport gaan ook stijgen en dalen over West-Friesland en de Kop van Noord-Holland", schrijven de indieners in een persbericht.

Giftige gassen en geluid
Er is nu een voorgenomen besluit over de opening van Lelystad Airport, het definitieve besluit wordt in mei verwacht. Met de komst van het vliegveld wordt verwacht dat er meer giftige gassen uitgestoten worden in de omgeving en dat geluidsoverlast toeneemt. Met beide factoren is GroenLinks niet blij.

De fracties hopen dat de provincie zich tegen de plannen gaat verzetten. "Lelystad Airport zal grote gevolgen hebben voor onze inwoners, natuur en milieu. In ieder geval tot de herziening van het luchtruim, en dat kan echt nog wel even duren, krijgt onze regio meer dan 100 dagen per jaar overlast van laag overvliegende vliegtuigen."

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services