Live Live

Grootebroekse Silvia Wiersma zoekt eigenaar camera

Gepubliceerd: Dinsdag 08 mei 2018 19:21

Grootebroekse Silvia Wiersma zoekt eigenaar camera

GROOTEBROEK - De man van Silvia Wiersma kwam op Koningsdag thuis met een oude videocamera van Sony, gekocht op de vrijmarkt in Grootebroek. In de camera bleek nog een oude tape te zitten, met daarop beelden van revaliderende kinderen schrijft NH Nieuws. Silvia beseft dat ze de tape niet zomaar weg mag gooien. "Ze zijn misschien wel van onschatbare waarde."

Silvia had zelf op zolder oude bandjes liggen die ze graag nog eens wilde bekijken. Maar haar camera had het jaren geleden al begeven en daarom kocht haar man er een op de vrijmarkt voor tien euro. "Ik was er heel blij mee, want nu kan ik ook weer eens naar beelden kijken van mijn moeder die jaren geleden is overleden."

Maar toen ze de camera open deed, zag ze dat er nog een tape in zat. Ze zette 'm even aan en zag een klein jongetje dat oefeningen deed om zijn motoriek te verbeteren. "Ik heb 'm eigenlijk gelijk weer uitgezet, uit privacyredenen. Die beelden zijn niet voor mij bestemd."

Oproep
Silvia kon het echter niet loslaten en na een paar dagen besloot ze de eigenaren op te sporen. Ze deed een oproep op Facebook. "Het bericht is al meer dan 100 keer gedeeld, maar ik heb de familie nog niet gevonden." Ook haar man weet niet meer bij wie hij de camera heeft gekocht.

Vermoedelijk heten de kinderen op de beelden Sem en Mirte. "Ik hoorde net toen we een stukje keken dat ze met die namen werden geroepen." Het gaat om een jongetje van een jaar of vier, die oefeningen doet voor zijn motoriek. En een meisje van een jaar of tien, die achter een rollator loopt.

De beelden zijn waarschijnlijk van tien jaar of nog langer, geleden. Mocht je weten of een idee hebben, wie er op de tape staan: neem dan contact op met Silvia Wiersma. "Ik hoop echt dat ik de beelden terug kan geven, dat lijkt me fantastisch."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services