Live Live

Grote belangstelling voor open dag Huiskamer van Enkhuizen

Gepubliceerd: Zaterdag 26 januari 2019 14:42

Grote belangstelling voor open dag Huiskamer van Enkhuizen

ENKHUIZEN – Feest bij de Huiskamer van Enkhuizen, vanwege de verhuizing vanuit het oude pand aan Zuiderkerkstraat naar het nieuwe grote pand aan de Westerstraat werd er open dag gehouden en dat is altijd spannend en afwachten.

Eigenaresse Marjan Bielsma weet te vertellen dat ze blij is met de enorme toeloop van vandaag. Gemiddeld de hele dag door zo’n dertig belangstellenden die het pand en de mogelijkheden komen bekijken onder het genot van een kopje koffie met gebak is niet niks. Vooraf was er wel media aandacht gegeven en geadverteerd voor de open dag maar het is toch altijd maar afwachten hoe het zal verlopen en of de mensen geïnteresseerd zijn.

Om zoveel mogelijk tegemoet te kunnen komen aan de mensen die slecht ter been zijn maar ook van de bovenverdieping gebruik wensen te maken is er onlangs zelfs nog een traplift geplaatst. Ondertussen is er dagelijks een vulling van zo’n 15 cliënten per dag, deze worden verzorgt en begeleid door vijf vaste medewerkers en acht vrijwilligers.

Eind november 2018 is de separate Stichting Huiskamer Enkhuizen opgericht. De stichting die zichzelf vandaag ook voor het eerst promootte verzameld geld, begeleidt sponsorinitiatieven en werft fondsen voor projecten die ten goede komen aan de cliënten van de Huiskamer van Enkhuizen. Deze projecten maken het voor de cliënten nog leuker en aangenamer om in de huiskamer te verblijven.

Al met al valt er te spreken van een goede en geslaagde dag waaruit duidelijk blijkt dat de belangstelling voor dit soort initiatieven en dagbesteding voor kwetsbare ouderen groot is.

Foto’s: Wim Langbroek

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services