Live Live

Gymnastiekverenigingen krijgen meer subsidie in Koggenland

Gepubliceerd: Woensdag 15 mei 2019 11:32

Gymnastiekverenigingen krijgen meer subsidie in Koggenland

AVENHORN - Het subsidiebeleid in Koggenland gaat veranderen, ten gunste van de gymnastiekverenigingen. Zij kunnen binnenkort meer geld aanvragen bij de gemeente.

Hoewel het zeker is dat het subsidiebeleid van Koggenland gaat veranderen, is het nog niet duidelijk hoe ze dit gaat doen. De gemeente wil daarom eerst van verenigingen weten wat zij vinden dat er in het beleid moet worden aangepast. Daarom wordt op 22 mei een inloopavond georganiseerd om met iedereen in gesprek te gaan.

Meer geld voor gymnastiek
De organisaties die weten dat de nieuwe regeling sowieso beter voor ze gaat uitpakken, zijn de gymnastiekverenigingen. De gemeente heeft nu al besloten dat zij in aanmerking komen voor meer subsidie.

Dure leiding

"De reden daarvan is dat een gymvereniging, in vergelijking met andere sportverenigingen, veel hogere loonkosten heeft. Voor iedere groep moet namelijk gekwalificeerde leiding staan. Deze is vaak duur. Bij bijvoorbeeld voetbalverenigingen kan de jeugd over het algemeen training krijgen van vrijwilligers of ouders. Dat kost meestal niets", vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services