Live Live

Het is nog reces - Sjaak Grosthuizen

Gepubliceerd: Zaterdag 21 juli 2018 16:32

Het is nog reces - Sjaak Grosthuizen

2018-07-21
 
Wie ooit vreesde dat nu de Hoornse politici tot september op reces zijn, er niets meer aan de stedelijke problemen zal worden gesleuteld, heeft het danig mis! Officieel zijn ze met vakantie, er staan geen vergaderingen in de raadsagenda, maar dat betekent niet dat ze doof en blind zijn voor de ongemakken die het stadsleven nu eenmaal oplevert. Ze blijven, om beurten vaak, alert op wat ons als burger van de mooie stad Hoorn zou kunnen bedreigen.

Arwin Rood, de sympathieke fractievoorzitter van D66, is er zeker niet als laatste bij om ons en zijn collega’s te wijzen op een stukje ongerief. In toenemende mate worden wij op de openbare weg geconfronteerd met e-bikers. Dat zijn mensen die zijn overgestapt van gewone fiets naar een bike met ondersteuning van een elektromotortje. Daarmee rijden ze, vaak meer bewust dan ongewild, een stuk sneller mee, weet Arwin. En onervarenheid met dit vervoermiddel leidt onbedoeld tot meer verkeersongelukken.

Er zijn cursussen voor e-bikers, ontdekte Arwin en die zijn hier en daar in den lande al georganiseerd geweest. In Amersfoort, Waalwijk en Groningen gebeurde dit al. Maar niet in Hoorn en dat mag, gezien het stijgend aantal dodelijke slachtoffers, best wel eens plaatsvinden. Hoewel deze problematiek al enige tijd de nieuwsbulletins bereiken, zijn er op landelijke schaal nog maar weinig initiatieven tot uitvoering gekomen. Wanneer we in Hoorn met een cursus voor e-bikers starten, horen we toch even bij de gemeenten die een beetje voorop lopen.

Arwin gaat er ook van uit dat wethouder Samir Bashara van e-race-je-rotzaken, daar niet zelf op een paar namiddagjes tijdens het reces mee aan de slag gaat, maar hij zal waarachtig nog genoeg vrije tijd overhouden tot september, wanneer hij een paar organisaties benadert met de vraag daar iets voor te regelen.

Er blijkt nóg een Hoornse partij te zijn die de zomer niet wil laten verlopen zonder dat op prangende problematiek adequaat is gereageerd. Het is de uiterst sympathieke fractievoorzitter van FT die weer eens aandacht vraagt voor zaken die volgens hem en betrouwbare bronnen op hun beloop zijn gelaten. Hij vraagt voor de zoveelste keer - ook buiten recestijden om komt hij met vragen – met het verzoek om helderheid over het aankoopbeleid van de gemeente van panden die te lang leeg staan. Hij wijst naar het voormalige Postkantoor in de Huesmolen en het gebouw van De Haai op het Visserseiland.

Ook deze alerte fractievoorzitter gaat ervan uit dat wethouders tijdens hun reces best eens een paar stapjes politiek mogen zetten. En in ieder geval klip en klaar vertellen wat er nu allemaal precies achter de schermen is gezegd en gebeurd. De wakkere fractievoorzitter van FT weet dat in 2016 het gebouw De Haai al op een presenteerblaadje is aangeboden en dat wethouder Ben Tap van koop-in-godsnaam-nou-deze-boedel-op-want-we-zitten-er-meezaken daar toen om voor de FT onduidelijke redenen niet op ingegaan is. Ergerlijk is ook dat de volledige naam van de fractievoorzitter niet in de krantenkop vermeld stond.

Je ziet, reces is een periode van bezinning voor onze politici. Tijdens die bezinning komen zaken naar voren die voorheen zo deskundig zijn weggedrukt door nog ernstiger problematiek. Arwin en die andere fractievoorzitter zijn een lichtend voorbeeld hiervan. Wees ervan overtuigd dat we tot september nog vaker zullen worden geconfronteerd met zaken die zich spontaan voordoen en zaken die aan ieders aandacht ontsnapt leken. Onze politici waken over ons. Ze zijn echt 24/7 politicus en ons welzijn kan niet in betere handen zijn.

Ik wens ons nog een fijne zorgenvrije zomer.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services