Live Live

Het Natuurlijk Overgewicht -Roland Haanraads

Gepubliceerd: Maandag 02 juli 2018 17:01

Het Natuurlijk Overgewicht  -Roland Haanraads

Hoe het zo is gekomen weet ik niet, maar feit is dat ik een probleem heb. Is het goed als ik dat via deze weg even met u deel? Gedeelde smart is namelijk halve smart en dat zou in dit geval niet gek zijn. Want ik heb in relatief korte tijd toch een enorme dikke pens gekregen zeg. Gewoon, zomaar; ineens was hij daar.

Het ene moment liep ik mijzelf, en het ranke lijnenspel van mijn lichaam, in de spiegeling van de diverse etalageruiten waar ik langs liep te bewonderen en het volgende moment viel het mij op dat de bovenzijde van mijn schoeisel ook na een forse regenbui niet meer nat bleek te zijn geworden.

Van de week heb ik even op de weegschaal gestaan en de schrik sloeg mij om het, klaarblijkelijk, in rap tempo dichtslibbende hart. Dik 97 kilo. Dat is fors denkt u niet? Ik wilde het niet helemaal geloven en woog mij nogmaals. Ditmaal van jas, schoenen en Wehkamp sieraden ontdaan. Bijna 97 kilo. Hier moesten spijkers met koppen worden geslagen. Of ik toch nóg meer bewijzen nodig had kleedde ik mij nu geheel uit en ging ik voor de grote spiegel staan. Ik schudde wat met mijn buik die bewoog, als ware het een ballon gevuld met water. Ik deed kleine sprongetjes en mijn buik deed hetzelfde, echter met een korte vertraging. Op een gegeven moment waren de bewegingen zelfs tegengesteld.

En verrek, waren dat nou borsten? Ik keek nog eens goed. Mijn buik had de hulp ingeroepen van andere locaties om de expansie voort te zetten. Ik speelde er even mee, maar het was toch anders dan anders. Niet de aanwinst waar het heel even op geleken had. Ik draaide mij een kleine slag, zodat ik mijzelf in de spiegel vanaf de zijkant kon bestuderen. Mensonterend. Een albinolichaam met gekromde rug, zo te zien veel te lange armen die de grond bijna leken te raken en die enorme, gigantische, allesverpletterende megapukkel op de plaats waar vroeger een heus wasbord te zien was geweest. Zo, in deze positie, zou je er een plantje op kunnen zetten. Of je kleingeld kunnen sorteren. Multifunctioneel, maar esthetisch gezien een aanfluiting. Ik drukte een borst omhoog, beroerde deze heel even met mijn tong, maar nee, het was het gewoon echt niet.

Ik ging weer recht voor de spiegel staan en keek mezelf aan. Ik telde mijn onderkinnen en vervolgde mijn blik verder naar beneden. Mijn borstkast. Die indrukwekkende uitstulping die mijn buik was geworden. Mijn zeven centimeter. Die wild behaarde bovenbenen. Knokkelige knieën en tot slot mijn tenen die, zo viel me nu op, omhoog leken te wijzen. Hier moest wat gebeuren. En daar, toen, op dat moment, nam ik het moedige besluit op dieet te gaan. Weer te worden wie ik ooit was; Die vent met dat heerlijke lichaam die in zijn leven al zoveel jaloerse en begerige blikken had moeten ondergaan. Maar die nu dus, met 97 echte kilo’s, wat buiten de boot leek te vallen. En, mijn waarde lezer, nu leek het mij leuk u bij deze strijd te betrekken. Ik heb wat foto’s gemaakt toen ik daar voor die spiegel stond. Die ontvangt u binnenkort netjes per e-mail. Allemaal en in hoge resolutie. Kijk er goed na en leef u in. En tel daarna met mij af. Leuk toch? Lekker interactief. En goed voor de lijn. Wedden?

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services