Live Live

Het tiende seizoen Scrooge start in Zandwerven

Gepubliceerd: Dinsdag 04 december 2018 19:27

Het tiende seizoen Scrooge start in Zandwerven

ZANDWERVEN - Frederik de Groot speelt dit jaar voor het tiende seizoen een serie voorstellingen met de naam Scrooge. Voor velen in West-Friesland inmiddels een bekend fenomeen. De Groot speelt het stuk alleen, met een muzikale omlijsting door Hans Bakker op gitaar en Saskia van der Hall op dwarsfluit.

“A Christmas Carol van Charles Dickens is een klassiek verhaal over de gierigste man in de wereldliteratuur ooit bedacht.” Vertelt Frederik de Groot. “Ik neem alle rollen zelf voor mijn rekening. Ebenezer Scrooge, zijn neef en de geesten die langs komen. Het gedrag van Scrooge is natuurlijk ontoelaatbaar op sociaal vlak. Dat is ook de kracht van het verhaal. De essentie van het verhaal is natuurlijk dat gierigheid en inhaligheid niet loont en de herkenning door het grote publiek die ziet dat iemand zo dood kan lopen.”

Scrooge wordt deze decembermaand 16 keer op de planken gezet. Daarvan speelt De Groot 9 sessies in het Westfries Museum in Hoorn, een maal in Utrecht en de première dit jaar is in Zorgcafé ’t Koetje in Zandwerven. “In dat café ben ik verschillende keren geweest om bij koren te kijken en te luisteren en bij exposities van een vriendin die heel mooi kan schilderen en tekenen. Een hele leuke tent met een intieme sfeer.”

De voorstelling in Zandwerven is op zondag 9 december en begint om 16.30 uur. De voorstellingen in het Westfries Museum zijn op 15, 16, 22, 23, 26 en 27 december. Er zijn voorstellingen om 13.30 uur en/of 15.30 uur.

Foto: Theo Annes

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services