Live Live

Het Volksorkest uit Wervershoof bestaat 40 jaar.

Gepubliceerd: Maandag 24 december 2018 13:11

Het Volksorkest uit Wervershoof bestaat 40 jaar.

WERVERSHOOF – WEEFF maakte een opname in samenwerking met activiteitenbegeleidster Hannie Bakker van het St- Jozefhuis in Wervershoof met het Volksorkest. Tachtigers als toeschouwers, die veertigers waren in 1979 toen het Volksorkest werd opgericht. “Zij boden zich aan voor de gemeenschap”, zo vertelde Dick Boon in de WEEFF microfoon, “tijdens de gemeenschapsveiling van Wervershoof”.

Sommige lachers begrepen het grapje. “Ja, wij zagen er toen nog wel appetijtelijk uit in onze hanshopjes”, reageerde Dick meteen alert. En zo is toen het volksorkest ontstaan. Sjaak Steltenpool en Vok Berkhout vulde Dick Boon en Richard de Beer Boon aan. Sjaak Steltenpool, toen nog wonend in Alkmaar en werkend als onderwijzer, bleek over een waar talent te beschikken als schrijver van verschillende liedjes. Zo moesten zij 30 nummers instuderen, voor een optreden bij Loek Boon.
 
“Daar is uiteindelijk allemaal begonnen”. Later kwam wijlen Gerard van Balen als drummer bij de band. Liedjes als “Mooi zitte en dom kijke”, “Het blauwe jassie” en vele andere nummers in het West-Fries doen het goed bij het aanwezige publiek in het verpleeghuis.
 
“Het aantal optredens is iets minder, maar toch wel redelijk te noemen”, aldus Sjaak Steltenpool eerder tegen ons. Binnenkort staan de mannen voltallig of met twee in sporthal de Banne t.g.v. de Driebanflora.
 
Tip: vraag zeker naar het mooie melancholieke nummer “het blauwe jassie”……

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services