Live Live

Het WEEFF weerbericht - koud weekend met regelmatig zon

Gepubliceerd: Zaterdag 27 oktober 2018 05:05

Het WEEFF weerbericht - koud weekend met regelmatig zon

WESTFRIESLAND - Zaterdag zijn er met name in de kustgebieden nog enkele buien actief. Later op de dag neemt de buiigheid af. In het binnenland is het vaak droog met nu en dan zonneschijn. De maximumtemperatuur bedraagt een graad of 11. De westenwind is boven land zwak tot matig, langs de kust waait een vrij krachtige noordwestenwind. Tijdens de middag ruimt de wind, het eerst in het noorden, naar noordoost.

Zondag gaat een koude dag worden met een middagtemperatuur van hooguit een graad of 8 dankzij de noordoostelijke wind. Er is veel bewolking maar de zon zal zich toch ook zo nu en dan even laten zien.

Maandag ook nog een droge dag maar dan is er al wel meer bewolking, de middagtemperatuur schommelt rond de 7 graden en in de nacht naar dinsdag daalt het naar net boven het vriespunt.

Dinsdag trekt vanaf het zuidoosten een lagedrukgebied over ons land. Dit gaat gepaard met veel bewolking, regen en wind. Mogelijk valt in een groot deel van ons land 20-30 mm neerslag en dat is goed nieuws voor de kurkdroge natuur. Vooral in de kustgebieden wordt het onstuimig met een harde tot stormachtige wind. In het hele land is kans op zware windstoten.

Aan het einde van de week gaan we weer richting recordwarmte temperaturen door de aanvoer van warme lucht uit het zuiden van Europa, diverse berekeningen laten zelfs temperaturen van 15 á 16 graden overdag zien, recordwarm voor november.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services