Live Live

Het WEEFF weerbericht en vandaag is het bewolkt, grijs en druilerig

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 05:23

Het WEEFF weerbericht en vandaag is het bewolkt, grijs en druilerig

WESTFRIESLAND - Vandaag blijft het bewolkt met nu en dan (mot)regen. Donderdagavond neemt de intensiteit van de regen toe. De temperatuur stijgt naar een graad of 12. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Vrijdag wordt een kletsnatte herfstdag. Vooral midden op de dag kan het af en toe flink doorplenzen. Mogelijk breekt helemaal aan het einde van de middag in het westen de zon nog even door. Het waait ook flink. In de ochtend staat er een vrij krachtige, aan zee harde, zuidwestenwind. In de middag draait de wind naar het westen en kan zelfs tijdelijk stormachtig worden, 8 Bft. Hierbij is kans op zware windstoten tot circa 90 km/uur. Met een maximumtemperatuur van 12 graden in het noorden tot 14 in het zuiden is het opnieuw bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. In de middag zet de temperatuur wel een daling in naar een graad of 9.

Zaterdag is het wisselvallig met buien, maar ook af en toe zon. Een stevige westenwind maakt het herfstbeeld compleet. Met maxima rond 10 graden is het minder zacht dan morgen en vrijdag, maar wel zachter dan normaal.

Zondag wordt een bewolkte dag met regelmatig regen. Het wordt circa 9 graden. In de loop van zondagmiddag draait de wind van west naar noordwest en begint geleidelijk koudere lucht aan te voeren.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services