Live Live

Het WEEFF weerbericht, geregeld zon met kans op een (onweers)bui

Gepubliceerd: Vrijdag 30 november 2018 05:01

Het WEEFF weerbericht, geregeld zon met kans op een (onweers)bui

WESTFRIESLAND - Vrijdag laat de zon zich geregeld zien. Er is echter ook nog een buienkans: mogelijk met onweer. De temperatuur komt uit op 9 graden en de naar zuidwest ruimende wind is matig, aan de kust vrij krachtig.

Zaterdag start op veel plaatsen droog, maar vanuit het westen neemt de kans op regen al snel toe. De middag verloopt behoorlijk nat en de zon krijgen we niet of nauwelijks te zien. Naast regen is ook de wind weer van de partij. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard aan zee. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind zelfs tijdelijk stormachtig worden, 8 Bft. De middagtemperatuur komt uit rond 11 graden.

Zondag trekt zeer zachte lucht over het land en wordt het 11 graden in het noorden tot 14 in het zuiden. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en regelmatig regen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot aan zee krachtig (4-6 Bft.).

Ook volgende week houden we zeer waarschijnlijk wisselvallig herfstweer met weinig ruimte voor de zon en soms veel wind. Het vrij natte weer, bij ons en ook in grote delen van Duitsland, is goed nieuws voor de (grond)waterstanden.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services