Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag bewolkt en soms wat zon

Gepubliceerd: Donderdag 13 december 2018 05:42

Het WEEFF weerbericht met vandaag bewolkt en soms wat zon

WESTFRIESLAND - Vandaag is het waarschijnlijk nog lange tijd bewolkt, maar wel droog. De temperatuur komt uit op 3 graden en de oostenwind is matig, aan zee vrij krachtig. In de nacht naar vrijdag gaat het 2 graden vriezen in het open veld binnen de bebouwing daalt het kwik naar rond het vriespunt.

Vrijdag wordt de koudste dag van de week met maxima rond 1 graad. Mogelijk blijft het kwik in het (zuid)oosten regionaal onder 0 graden steken en dat zou een lokale ijsdag betekenen. Het blijft droog en het weerbeeld bestaat uit een mix van wolkenvelden en zon. De wind is matig en waait nog altijd uit het oosten. In de nacht naar zaterdag gaat het 2-6 graden vriezen.

Zaterdag blijft het een groot deel van de dag nog droog. Aanvankelijk is het zonnig, maar in de loop van de dag neemt vanuit het westen de bewolking toe. Het wordt 0 graden in het noordoosten tot +4 in Zeeland, maar een matige tot (vrij) krachtige zuidoostenwind veroorzaakt veel lagere gevoelstemperaturen. In de wind ligt de gevoelstemperatuur zaterdagmiddag rond -5.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag volgt vanuit het (zuid)westen neerslag. Regionaal kan tijdelijk natte sneeuw vallen, maar al snel gaat de neerslag over in regen.

Zondag start in het noordoosten mogelijk nog met natte sneeuw, maar verder verloopt zondagochtend regenachtig. Later op de dag volgen vanuit het westen enkele opklaringen en waarschijnlijk ook enkele losse buien. Met 5 graden in het noordoosten tot 9 in Zeeland is het beduidend warmer dan komende dagen. De wind draait van zuid naar west en is matig, aan zee (vrij) krachtig.(Weeronlien)

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services