Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag buien en kans op onweer

Gepubliceerd: Donderdag 20 december 2018 04:18

Het WEEFF weerbericht met vandaag buien en kans op onweer

WESTFRIESLAND - Vandaag is het vaak bewolkt met wederom kans op enkele buien, waarvan een enkele vergezeld kan gaan van onweer. De temperatuur komt uit op 8 graden. De wind ruimt later naar het zuidwesten en is matig, aan zee vrij krachtig.

Vrijdag is het herfstachtig. De ochtend verloopt kletsnat. In de middag wordt de neerslag meer buiig en zijn er vanuit het westen ook opklaringen. De wind is deze dag nadrukkelijk aanwezig en draait van zuidwest naar west. Landinwaarts is de wind meestal (vrij) krachtig, 5-6 Bft. Aan de kust waait het hard, mogelijk soms stormachtig (7-8 Bft.). Ook is kans op zware windstoten tot circa 85 km/uur. De wind voert relatief warme lucht aan. Ondanks het onstuimige weerbeeld wordt het 10 graden in het noorden tot 13 in het zuiden.

Zaterdag is het ook winderig en buiig. De wind waait uit het westen en is vaak vrij krachtig in het binnenland en hard in de kustgebieden. Het weerbeeld bestaat uit buien en opklaringen die elkaar in hoog tempo afwisselen. Het wordt 9 graden op de Wadden tot 12 in het zuiden.

Ook zondag is de kans op regen groot en wordt het 9-12 graden. Het waait minder hard en er is waarschijnlijk minder ruimte voor de zon dan zaterdag.

Maandag houden we grijs weer met kans op regen en maxima rond 10 graden.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services