Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag kans op wat motregen

Gepubliceerd: Woensdag 16 januari 2019 06:14

Het WEEFF weerbericht met vandaag kans op wat motregen

WESTFRIESLAND - Vandaag opnieuw bewolkt met kans op een beetje motregen. Tijdens de avonduren gaat het harder regenen. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en op het IJssel- en Markermeer krachtig tot hard. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden.

Donderdagochtend neemt de buienkans toe. Er trekken felle buien over het land met kans op natte sneeuw, hagel en een klap onweer. Tussen de buien door is ruimte voor zonnige momenten.

De noordwestenwind trekt aan en in de middag waait het vrij krachtig in het zuiden tot krachtig in het noorden. In de kustgebieden waait het hard (7 Bft.) en op de Wadden wordt de wind stormachtig (windkracht 8). Daarbij is in het Waddengebied kans op zware windstoten tot 95 km/uur.

De maxima komen uit op 5 à 6 graden, maar tijdens buien daalt de temperatuur naar een graad of 2. De stevige, vlagerige wind maakt het voor het gevoel ronduit guur.

Donderdagavond neemt de buiigheid af en zwakt ook de wind af. In de nacht naar vrijdag is kans op een enkele bui met natte sneeuw. De wind is dan zwak tot matig. Er zijn brede opklaringen en daardoor koelt het flink af. In het binnenland komen de minima tussen -1 en -3 graden uit. In het zuiden, zuidoosten en oosten kan het lokaal 4 graden vriezen. In de kustgebieden ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt. In het hele land is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services