Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag kans op winterse buien

Gepubliceerd: Donderdag 17 januari 2019 05:14

Het WEEFF weerbericht met vandaag kans op winterse buien

WESTFRIESLAND - Vandaag vallen er buien met soms een winters karakter en ook onweer. De buien kunnen tijdelijk clusteren waarbij de regen overgaat in natte sneeuw. Het wordt 5 graden: in buien lagere temperaturen. De naar westnoordwest ruimende wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig en in de middag hard met fikse windstoten.

Vrijdag start de dag koud met op grote schaal lichte vorst. Het is wisselend bewolkt met ruimte voor de zon en op veel plaatsen blijft het droog. In de ochtend is vooral aan de westkust nog kans op een winters buitje. Vrijdagmiddag trekken over de Wadden en langs de noordkust een paar winterse buien. Het wordt 4 graden in Groningen tot 6 in Zeeland en daarmee is de middagtemperatuur normaal voor de tijd van het jaar. In de nacht naar zaterdag gaat het 1-4 graden vriezen.

Zaterdag wordt een droge dag met een mix van wolkenvelden en zon. Er waait een matige zuidoostenwind en het wordt circa 3 graden.

Zondag is er veel ruimte voor de zon. Na een koude start met landinwaarts regionaal matige vorst wordt het 1 graad in Groningen tot 3 in het zuiden. Een matige oostenwind houdt de gevoelstemperatuur de hele dag onder het vriespunt.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services