Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag motregen maar ook opklaringen

Gepubliceerd: Zondag 16 december 2018 06:10

Het WEEFF weerbericht met vandaag motregen maar ook opklaringen

WESTFRIESLAND - Zondagochtend kan er eerst nog wat (mot)regen vallen. Tijdens de middaguren is het droog en later klaart het op. Tijdens de avonduren is er kans op vorming van mist. Het wordt maximaal 6 graden en de zuiden- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Maandag start op veel plaatsen met regen. De regen trekt tijdens de ochtend naar het oosten weg en in de middag is het droog met af en toe ruimte voor de zon. Het wordt 5 graden in het noordoosten tot 8 in het zuiden en westen en er waait een matige zuidwestenwind.

Dinsdag is het overwegend droog met wolkenvelden en af en toe zon. Er waait een stevige bries uit het zuiden tot zuidoosten en het wordt 6-9 graden met de hoogste maxima in Zeeland en Zuid-Limburg.

De rest van de week verloopt wisselvallig en vrij zacht met maxima rond 8 graden. Vanaf vrijdag kan het zelfs regionaal 10 graden worden. Normaal ligt de middagtemperatuur in de tweede helft van december op 5-6 graden.

Richting Kerst is er een kleine kans op significant kouder weer. Echter is zelfs in dit scenario de kans op een witte Kerst zeer klein, omdat dit een meest droog scenario is.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services