Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag perioden met zon maar ook wolkenvelden

Gepubliceerd: Maandag 21 januari 2019 06:13

Het WEEFF weerbericht met vandaag perioden met zon maar ook wolkenvelden

WESTFRIESLAND - Vandaag zijn er perioden met zon, maar ook wolkenvelden. De temperatuur loopt op naar 4 tot 5, lokaal aan zee 6 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten.

Morgenochtend raakt het geheel bewolkt. Vanuit het westen breidt een neerslaggebied zich langzaam oostwaarts uit. Daarbij valt sneeuw. Tijdens sneeuwval ligt de temperatuur rond of iets onder het vriespunt. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidenwind en daardoor stuift de sneeuw door de straten. Er valt een aantal centimeter. Door de stevige wind ontstaan sneeuwhoopjes en is geen sprake van een egaal sneeuwdek. De sneeuwzone bereikt het midden waarschijnlijk aan het eind van de ochtend.

Morgenmiddag is het bewolkt en zijn er perioden met lichte sneeuwval. Er valt regionaal een paar centimeter, maar lokaal kan een sneeuwdek van 5 cm ontstaan. In het oosten valt waarschijnlijk het minst. In het westen kan de sneeuw gedurende de middag overgaan in natte sneeuw of regen. Daarbij loopt de temperatuur op naar 1-2 graden. In de rest van het land ligt de temperatuur rond of iets onder het vriespunt. Het wordt op grote schaal glad. De wind neemt geleidelijk in kracht af. Het waait zwak tot matig.

Morgenavond neemt de neerslagintensiteit geleidelijk af. Zo nu en dan valt wat lichte sneeuw. Ook in de nacht naar woensdag kan het hier en daar licht sneeuwen. Het blijft bewolkt en de temperatuur daalt naar 0 tot -2 graden. Regionaal is het glad door bevriezing van natte weggedeelten of sneeuwresten.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services