Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag regen en vanavond kans op hagel en onweer

Gepubliceerd: Vrijdag 07 december 2018 04:45

Het WEEFF weerbericht met vandaag regen en vanavond kans op hagel en onweer

WESTFRIESLAND - Vandaag overdag blijft het bewolkt met dikwijls regen. Met name tijdens de middag kan de regen enige tijd intensief zijn. Vrijdagavond klaart het op, maar er komen wel buien opdraven met kans op onweer en hagel. De temperatuur komt uit op 11 tot 12 graden. De zuidwestenwind, later ruimend naar west, is vrij krachtig en aan zee en op het IJsselmeer hard met aan het begin van de middag windstoten tot rond 80 km/uur.

Morgen is het in de ochtend herfstachtig weer. Er zijn veel wolkenvelden met verspreid over het land buien. Een vrij krachtige en onstuimige westenwind maakt het herfstbeeld compleet. In de kustgebieden is de wind krachtig en in de middag kan het ook in het binnenland een krachtige wind staan. Aan de kust is de wind hard tot stormachtig. Daarbij komen zware windstoten voor van 75-85 km/uur. Aan de noordwestkust kan de wind tijdelijk stormkracht bereiken met windpieken tot 90 km/uur.

In de middag is het tijdelijk minder buiig en kan af en toe de zon doorbreken. Het wordt zo’n 11 graden. Later in de middag neemt het aantal buien toe en in de avond en de nacht naar zondag regent het op veel plaatsen. Ook dan staat er een onstuimige wind.

Zondag is het met 8-10 graden iets minder zacht. Het is bewolkt en buiig. Regionaal kan het in de middag een tijdje droog zijn en breekt mogelijk de zon even door. Het is onstuimig, maar het waait minder hard dan op zaterdag. De westen- tot noordwestenwind is vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard aan de kust. In de avond daalt de temperatuur naar 5-8 graden. In de nacht naar maandag is het met 2-4 graden in het binnenland en 4-6 graden aan de kust kouder dan voorgaande nachten.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services