Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag soms behoorlijk onstuimig en regen

Gepubliceerd: Dinsdag 01 januari 2019 08:02

Het WEEFF weerbericht met vandaag soms behoorlijk onstuimig en regen

WESTFRIESLAND - Nieuwjaarsdag veroorzaakt een frontensysteem tijdens de ochtend nu en dan regen. In de middag komen er van het noorden uit enkele opklaringen. Met maximaal zo’n 10 graden is het opnieuw zacht weer. De wind ruimt van west naar noordwest en trekt boven land aan tot vrij krachtig. In de kustgebieden wordt de wind krachtig, langs de westkust hard en in het Waddengebied zowaar stormachtig met windstoten tussen 80 en 90 km/uur. Even flink de bezem dus door de atmosfeer.

Morgen is het prima weer voor begin januari. Er is een mix van veel zon en stapelwolken. Daarbij is de meeste zon voor het noordoosten. In het zuidwesten komen meer stapelwolken voor en kan de zon voor langere tijd verdwijnen. Het kwik stijgt naar 6 graden in het oosten tot 8 in het westen. In Vaals is het met 4 à 5 graden wat kouder. In het binnenland staat een overwegend matige noordenwind. In de kustgebieden waait het vrij krachtig. Vanwege de wind ligt de gevoelstemperatuur rond 2 graden.

Donderdag waait het duidelijk minder hard dan de voorgaande dagen. De noordenwind is zwak tot matig. Er trekken wolkenvelden over het land, maar er is ook ruimte voor zonnige momenten. De kans op zon is het grootst in het noordoosten. De maxima komen uit op 5-7 graden en daarmee is het een graadje zachter dan normaal.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services