Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag toenemende bewolking.

Gepubliceerd: Zondag 23 december 2018 05:55

Het WEEFF weerbericht met vandaag toenemende bewolking.

WESTFRIESLAND - Zondag begint met enkele opklaringen. Later op de dag neemt de bewolking toe en vooral in het zuiden van de provincie kan wat regen vallen. Het wordt maximaal 8 graden en de westen- tot zuidwestenwind is zwak tot matig.

Morgenochtend is in het uiterste zuiden nog bewolkt met kans op een beetje regen. Geleidelijk wordt het vanuit het noorden droog en breekt de zon door. Morgenmiddag is het prima decemberweer met zon en stapelwolken. Met maxima van 5 graden in het noordoosten tot 8 in het zuidwesten is het duidelijk kouder dan de voorgaande dagen. Het is daarmee een graadje zachter dan normaal. De noordenwind is overwegend zwak.

Op Kerstavond zijn er brede opklaringen met enkele wolkenvelden. Mogelijk is tijdens zonsondergang een zeldzaam weerfenomeen te zien. Aan de westelijke hemel kunnen zogenaamde parelmoerwolken verschijnen. Deze hebben paarse of roze-achtige kleuren.

In de nacht naar dinsdag valt de wind weg. Regionaal ontstaat dichte mist. De minima liggen rond het vriespunt. In het oosten en zuidoosten kan het 1 of 2 graden vriezen. Lokaal is dan ook kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services