Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag veel bewolking en kans op een bui

Gepubliceerd: Zaterdag 12 januari 2019 06:07

Het WEEFF weerbericht met vandaag veel bewolking en kans op een bui

WESTFRIESLAND - Zaterdag valt er aan het eind van de ochtend en tijdens de middag enige tijd regen. Daarna een enkele opklaring, maar ook een buienkans. Het wordt maximaal 8 graden en aan de kust trekt de van west tot zuidwest naar west tot noordwest ruimende wind aan tot krachtig, soms hard. Boven land is de wind matig.

Morgen wordt een onstuimige dag. Er steekt een vrij krachtige westen- tot noordwestenwind op en daarbij komen windstoten voor van 50-60 km/uur. In de kustgebieden waait het hard en is kans op zware windstoten van 75-80 km/uur. In het Waddengebied is kans op een stormachtige wind en kan de wind pieken naar 90 km/uur.

Het is buiig en bewolkt. In de middag trekken de meeste buien over het binnenland en zijn er aan de westkust ook droge perioden. Mogelijk breekt op een enkele plek de zon nog even door. Met 9-11 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal wordt het 5-6 graden.

In de avond blijft het nog een tijd flink waaien. Later op de avond en in de nacht naar maandag neemt de wind in kracht af en verdwijnen de zware windstoten. Er kunnen nog een paar buien voorkomen en de temperatuur daalt naar 2 graden in het oosten tot 5 aan de westkust.

Maandag zijn er veel stapelwolken met zo nu en dan wat zon. Lokaal kan een lichte bui ontstaan. Het wordt 6 tot 8 graden en daarbij staat een matige noordwestenwind.

Dinsdag kan een enkele bui ontstaan, maar op veel plaatsen wordt het een droge dag. Het is bewolkt met lokaal een beetje zon. Het wordt ongeveer even warm als op maandag.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services