Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag veel bewolking en toenemende wind

Gepubliceerd: Maandag 31 december 2018 06:16

Het WEEFF weerbericht met vandaag veel bewolking en toenemende wind

WESTFRIESLAND - Deze Oudejaarsdag is het grijs en nevelig. Tijdens de Jaarwisseling blijft droog en is het circa 9 graden. Vooral in de kustgebieden staat een stevige wind. Op Nieuwjaarsdag valt een beetje regen. Het wordt 9-10 graden, maar de wind maakt het fris bij de nieuwjaarsduiken. Woensdag is het prima weer met zon, stapelwolken en een enkel buitje. Daarna is het vaak bewolkt.

Vanochtend is het op veel plaatsen grijs en nevelig. Mogelijk kan de zon lokaal even doorbreken. In het oosten en zuidoosten is eerst nog kans op een beetje motregen, maar geleidelijk wordt het ook daar droog.

Vanmiddag blijft het grauw weer met veel bewolking. Hier en daar weet de zon een gaatje in het wolkendek te vinden. De kans op zon is het grootst in de kustgebieden. Het blijft overwegend droog. Met een maximumtemperatuur van circa 10 graden sluiten we het jaar zacht af. Op deze Oudejaarsdag staat er een zwakke tot matige westenwind.

Vanavond is het bewolkt en nevelig. In het oosten is een kleine kans op een beetje motregen, maar vrijwel overal blijft het droog.

Ook tijdens de jaarwisseling is het overwegend droog. Vanwege het vuurwerk kan het flink nevelig worden, maar mistig wordt het niet. Er staat namelijk matige westenwind en daardoor worden de kruitdampen weggeblazen. In de kustgebieden waait het vrij krachtig en op de Wadden zelfs krachtig (6 Bft.). Vanwege de stevige wind is het aan te raden de lanceerinstallaties goed aan de grond vast te zetten. Tijdens het afsteken van het vuurwerk is het zacht met een graad of 9. Vanwege de wind kan het voor het gevoel een paar graden kouder zijn.

In de loop van de nacht neemt vanuit het noorden de kans op wat motregen toe. Het koelt uiteindelijk af naar een graad of 7. (Bron: Weeronline)

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services