Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag veel bewolking maar ook zon

Gepubliceerd: Vrijdag 14 december 2018 05:04

Het WEEFF weerbericht met vandaag veel bewolking maar ook zon

WESTFRIESLAND - Vandaag overdag is het vaak bewolkt, soms schijnt echter ook de zon. De neerslagkansen zijn klein. De temperatuur komt uit op 2 graden en de wind waait zwak tot matig uit het oosten.

Zaterdag wordt het hoogtepunt van deze korte winterse periode. Er zijn flinke zonnige perioden en vanuit het westen trekt wat sluierbewolking over het land. In de ochtend vriest het op grote schaal en lijkt het midwinter. In de middag stijgt de temperatuur in het zuiden en zuidwesten naar een enkele graad. Op veel andere plaatsen ligt de middagtemperatuur rond of net boven het vriespunt. In het noordoosten van het land kan het de hele dag vriezen en wordt het mogelijk de eerste ijsdag van deze winter. In de loop van de middag neemt vanuit het zuidwesten de sluierbewolking toe en is het wat minder zonnig. Er staat een matige en koude zuidoostenwind.

In de avond kan het op veel plaatsen licht vriezen. In Zeeland blijft de temperatuur mogelijk boven nul. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking geleidelijk toe en later op de avond gaat het in het zuidwesten regenen.

Aan het begin van de nacht trekt de neerslag noordoostwaarts en wordt winters van karakter. In het westen valt regen en is kans op natte sneeuw. In het midden van het land is de kans op natte sneeuw groter en in het oosten en noordoosten kan het een tijdje sneeuwen. Vanuit het zuidwesten stroomt zachtere lucht uit over het land en gaat de neerslag over in regen. Afhankelijk van de snelheid waarmee dit gebeurt kan in het oosten en noordoosten tijdelijk een sneeuwdekje ontstaan. Daarbij staat een matige, soms vrij krachtige wind. In het Waddengebied kan het hard waaien. In de loop van de nacht stijgt de temperatuur naar 5 graden in Zeeland, 3-4 graden in het zuiden en westen en naar 0-1 graad in het oosten en noordoosten.

Zondag is er vrij veel bewolking en zo nu en dan valt er wat regen. In de ochtend is het in het noordoosten en oosten koud genoeg voor wat natte sneeuw. In de middag kan in het westen soms de zon doorbreken en zijn er ook droge perioden. In het zuiden en westen stijgt de temperatuur naar 5-6 graden en in Zeeland wordt het 7-8 graden. In het oosten en noordoosten is het met 3-4 graden wat kouder en in Oost-Groningen is het met 1-3 graden een kille dag. Daarbij is kans op wat natte sneeuw. Er staat een matig en aan de kust vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten.(Weeronline)

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services