Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag veel bewolking.

Gepubliceerd: Zondag 06 januari 2019 06:44

Het WEEFF weerbericht met vandaag veel bewolking.

WESTFRIESLAND - Vandaag zijn er weer veel wolken. Toch kan het plaatselijk ook even wat opklaren. Tijdens de avonduren neemt de kans op motregen weer toe. Het wordt opnieuw 8 graden en de westen- tot noordwestenwind is zwak tot matig: aan de kust in de ochtend nog vrij krachtig.

Morgen begint de dag overwegend droog. Het is bewolkt met zo nu en dan een beetje zon. In de middag wordt de bewolking in het westen dikker en tegen de avond kan het een beetje regenen. Het wordt 7 graden in het oosten en ruim 8 in het westen. Er staat een matige westenwind, later wordt de wind zuidwestelijk en neemt in kracht toe. In de avond kan het op meer plaatsen een beetje regenen. De zuidwestenwind is dan matig tot vrij krachtig en in de kustgebieden is de wind krachtig tot hard.

Later op de avond en in de nacht naar dinsdag valt meer neerslag door passage van een regengebied. De wind draait naar het westen tot noordwesten en daarmee wordt het onstuimig. In de kustprovincies is kans op zware windstoten en aan de noordkust wordt de wind stormachtig.

Dinsdag wordt een zeer onstuimige dag met wolkenvelden, buien en tussendoor zon. Het wordt 7-9 graden. In het binnenland staat een (vrij) krachtige noordwestenwind. Vooral tijdens buien is daarbij kans op zware windstoten van 75 km/uur. In de kustprovincies kan het hard waaien en kan de wind pieken naar 80-90 km/uur. In het noorden en noordwesten is aan zee kans op storm (9 Bft.) met in de middag windstoten tot zo’n 100 km/uur.(Weeronline)

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services