Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag veel zon maar ook sluierbewolking

Gepubliceerd: Vrijdag 12 oktober 2018 05:01

Het WEEFF weerbericht met vandaag veel zon maar ook sluierbewolking

WESTFRIESLAND - Vandaag schijnt de zon. Echter: er trekken ook sluierwolken over de provincie. Het kwik stijgt naar maximaal 21 tot 22 graden. De zuidenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Zaterdag is het zonnig, droog en bijzonder warm voor de tijd van het jaar., de middagtemperatuur loopt op naar 24 lokaal 25 graden. De zuiden- tot zuidoostenwind is matig van kracht. In de avond is het nog even warm, maar zodra de zon onder is daalt de temperatuur vrij snel naar 16 graden.

Zondag is het heel ander weer. Ertrekken wolkenvelden over en daar zou een enkele bui tussen kunnen zitten, het wordt ook niet veel warmer dan een graad of 18 wat veel koeler is dan op zaterdag, maar nog steeds warmer dan de normaal van 14-15 graden. Er staat een matige zuidwestenwind. In nacht naar maandag daalt de temperatuur op veel plaatsen naar 9 graden. Ook dan is er kans op buien.

Vanaf is de periode met warm weer ten einde en wordt het 16-17 graden. Er is kans op enkele buien, maar er zijn ook droge perioden waarin de zon schijnt.

De dagen daarna is het licht wisselvallig met wolkenvelden, af en toe zon en enkele buien. Dinsdag zou wel eens overwegend droog kunnen verlopen en dan is het tijdelijk een graadje warmer. Later in de week ligt de middagtemperatuur rond de 15 graden.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services