Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag vooral in de middag regen

Gepubliceerd: Zaterdag 01 december 2018 05:01

Het WEEFF weerbericht met vandaag vooral in de middag regen

WESTFRIESLAND - Zaterdagochtend neemt de bewolking toe en later gaat het regenen. De temperatuur loopt in de middag op naar 8, in de avond naar ruim 10 graden. De wind waait uit het zuiden en trekt aan tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan de kust en op het IJsselmeer. Zaterdagavond ruimt de wind naar zuidwest en neemt iets in kracht af. Zondag opnieuw regen en middagtemperaturen omstreeks 12 tot 13 graden.

Zondag belooft een natte en boterzachte dag te worden. Met name in de ochtend regent het stevig door. In de middag zijn er perioden met lichte regen. De maxima komen uit op 12-15 graden en daarmee is het recordzacht voor begin december. Normaal is het in deze tijd van het jaar 6 à 7 graden. De wind is slechts zwak tot matig. De dikke winterjas kan dus tijdelijk terug in de kast. Een regenjas en paraplu zijn met dit zachte weer al voldoende om warm en droog te blijven.

Morgenavond is het tijdelijk droger met af en toe lichte regen of motregen. In de nacht naar maandag trekt vanuit het westen een nieuw regengebied over het land. Door de bewolking koelt het nauwelijks af. De minima komen uit op 11-13 graden.

Maandag blijft het bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Wederom komen de maximumtemperaturen uit op 12-14 graden. Er trekken buien van west naar oost over het land en bewolking heeft de overhand. Wel kan maandagmiddag de zon af en toe doorbreken. De westenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan de kust. Voor het gevoel is het dan ook volop herfst.(Weeronline)

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services