Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag wolkenvelden maar ook zonnnige momenten

Gepubliceerd: Dinsdag 11 december 2018 06:09

Het WEEFF weerbericht met vandaag wolkenvelden maar ook zonnnige momenten

WESTFRIESLAND - Vandaag blijft het vrijwel overal droog. Verder zijn er wolkenvelden, maar ook zonneschijn. De maximumtemperatuur komt uit op 8 graden en de westen- tot noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer nog enige tijd vrij krachtig.

Morgenochtend vroeg vriest het in het overgrote deel van het land en komen regionaal mistbanken voor. Bij het opkomen van de zon verdwijnen de mistbanken. Er is een mix van zon en stapelwolken en op de Wadden is kans op een winters buitje. Daarbij kan hagel en natte sneeuw voorkomen. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog.

Ook morgenmiddag is het wisselend bewolkt. Wel kunnen in het oosten veel wolkenvelden vanuit Duitsland binnendrijven. Het kwik stijgt naar 4 graden in het oosten tot 6 langs de westkust. Daarmee is het een stuk kouder dan we van de afgelopen tijd gewend zijn. Bovendien is het een fractie kouder dan normaal. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Donderdag is het met een maximumtemperatuur van circa 3 graden nog wat kouder. De oostenwind trekt aan naar matig en daardoor lijkt het voor het gevoel te vriezen. Regionaal is het bewolkt, maar er zijn ook plekken waar de zon een tijdje schijnt. Het blijft waarschijnlijk droog.

Vrijdag wordt de koudste dag van de week. In de nacht en ochtend kan het met -5 graden matig vriezen. De middagtemperatuur komt uit op slechts 1 graad. In de kustgebieden kan het 3 graden worden. Voor het gevoel vriest het de hele dag 2 tot 5 graden. Het is wisselend bewolkt met waarschijnlijk de meeste zon in het noorden en meer wolkenvelden in het zuiden.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services