Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag wolkvelden en perioden met zon

Gepubliceerd: Woensdag 12 december 2018 06:09

Het WEEFF weerbericht met vandaag wolkvelden en perioden met zon

WESTFRIESLAND - Woensdagochtend lossen eventuele mistbanken op. Voor de rest draait het om wolkenvelden. Er is echter ook nu en dan zonneschijn en het blijft droog. De temperatuur komt uit op 4 graden en de wind wordt zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten.

Morgen belooft een koude dag te worden. De stevige oostenwind blaast koude lucht uit Oost-Europa naar ons land. De maxima komen uit op slechts 2 graden in Zuid-Limburg en 3 graden in de rest van het land. Normaal is het 5-7 graden. Het waait overwegend matig uit het oosten. Vanwege de stevige wind is het voor het gevoel -2 tot -4 graden!

In het zuiden zijn er flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken. In het noorden komen meer wolkenvelden voor. In het noordoosten is een kleine kans op een bui en daarbij is een vlok natte sneeuw mogelijk. In de rest van het land blijft het droog.

Vrijdag wordt de koudste dag van de week. Na een koud begin van de ochtend met temperaturen van -2 tot -5 graden loopt de temperatuur overdag op naar 0 tot +1 graad. In de kustgebieden kan het nog een graad of 2 worden. De temperatuur piekt in de eerste helft van de middag en in de tweede helft van de middag duikt de temperatuur alweer onder nul. Het vriest dus een groot deel van de dag.

De oostenwind is zwak tot matig en daardoor komt de gevoelstemperatuur op het warmste moment van de dag op -4 graden uit. Een warme winterjas, sjaal en handschoenen zijn bij dit licht winterse weer geen overbodige luxe. Waarschijnlijk blijft het droog en er zijn zonnige perioden en stapelwolken.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag koelt het flink af. Regionaal komt het tot matige vorst met temperaturen beneden -5 graden. De minima liggen tussen -3 graden in de kustgebieden en -6 graden in het oosten.(Weeronline)

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services