Live Live

Het WEEFF weerbericht met vandaag zonnige perioden en wolkenvelden

Gepubliceerd: Donderdag 24 januari 2019 06:13

Het WEEFF weerbericht met vandaag zonnige perioden en wolkenvelden

WESTFRIESLAND - Vandaag laat de zon zich geregeld zien, maar er zijn ook enkele wolkenvelden. Later op de dag neemt de bewolking toe en zou er wat winterse neerslag kunnen vallen. De temperatuur stijgt naar +1 graad en de wind is zwak en veranderlijk.

Morgen is het in de ochtend droog en koud met een wisseling van wolkenvelden en zon. In de middag neemt de bewolking geleidelijk toe en in het noorden en westen kan later wat (natte) sneeuw vallen. De temperatuur ligt in het westen rond of net boven het vriespunt en in de rest van het land vriest het een paar graden. Er steekt een matige zuidenwind op.

In de avond neemt in het hele land de kans op neerslag toe. In het noordoosten en oosten kan het in de avond en in de nacht naar zaterdag een tijd sneeuwen. In de rest van het land valt wat natte sneeuw en later ook regen. Op plaatsen waar de wegen nog bevroren zijn kan ijzel ontstaan. Als je in de avond of nacht de weg op moet is het verstandig om de meest recente verwachting en eventuele waarschuwingen in de gaten te houden. In de loop van de nacht stijgt de temperatuur en neemt de kans op sneeuw en ijzel af.

Zaterdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de ochtend is in het noordoosten kans op wat natte sneeuw en gladheid. In de middag is het 3-4 graden in het oosten en noordoosten en 5-6 graden in het zuiden en westen. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust kan het hard waaien. In de avond draait de wind naar het westen tot noordwesten. Er trekken enkele winterse buien over het land en de temperatuur daalt naar 1-3 graden. In de nacht naar zondag is in het oosten kans op vorst.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services