Live Live

Historische schatten Westfrisiaweg te zien

Gepubliceerd: Vrijdag 19 april 2019 09:21

Historische schatten Westfrisiaweg te zien


CASTRICUM - Het neusje van de zalm van de tienduizenden resten die zijn opgegraven bij de Westfrisiaweg zijn vanaf vrijdag met eigen ogen te zien in Castricum. Archeologiecentrum Huis van Hilde is vooral trots op de bronsschat. De sieraden zijn het absolute topstuk.

Voorafgaand aan de aanleg van de nieuwe provincialeweg tussen Alkmaar en Enkhuizen is er uitvoerig archeologisch onderzoek verricht. Er werden tienduizenden botten en scherven, huizen en grafheuvels gevonden. Veel van die vondsten stammen uit de bronstijd.

Nu alles uitvoerig is onderzocht, schoongemaakt en geconserveerd kan het eindelijk aan het publiek getoond worden. Middelpunt van de tentoonstelling in Huis van Hilde is de bronsschat. De drieduizend jaar oude sieraden werden in 2015 bij Medemblik gevonden, en werden in dat jaar nog tot 'vondst van het jaar' gekroond.

De tentoonstelling 'Liefs van Julia' is donderdagmiddag officieel geopend. Nog tot half september kunnen de vondsten van de grootste opgraving ooit in Noord-Holland, worden bewonderd.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services