Live Live

Hond Cody steunt Marjolein bij depressie: 'Daarom moet hij de mooiste hond worden'

Gepubliceerd: Woensdag 06 maart 2019 15:23

Hond Cody steunt Marjolein bij depressie: 'Daarom moet hij de mooiste hond worden'

HOORN - Border Collie Cody is door zijn baasje Marjolein Knip uit Hoorn opgegeven voor de verkiezing van mooiste hond van Nederland. De twee hebben een bijzondere band. Zij adopteerde de hond die ooit als pup werd gedumpt bij een asiel in Spanje, en hij is haar steun en toeverlaat in haar strijd tegen depressies.

"Ik hoop dat we winnen, omdat ik aandacht wil vragen voor asieldieren en voor depressies", vertelt Marjolein. Cody was vier maanden oud toen hij werd gedumpt bij het asiel. Via Stichting Sphoek (Spaanse Honden ook een Kans) kwam hij bij een opvanggezin in Nijkerk, en werd er gezocht naar een baasje. "Ik zag hem op internet en was op slag verliefd. Het is een match made in heaven."

Depressie
Cody blijkt ook de redding van Marjolein. "Ik heb mijn hele leven al te kampen met zware depressies. Toen ik kennismaakte met Cody ging ik ook net door een zware periode heen. Cody steunt me, maakt me rustig en zorgt ervoor dat ik buiten kom. Want zonder hem zou dat niet gebeuren."

Reden genoeg om Cody dus op te geven voor verkiezing van mooiste hond van Nederland. Om campagne te voeren heeft hij ook een eigen Instagram-account. En je kan nog op hem stemmen tot en met 12 maart. "In de tussenstand staat hij op de zevende plek van Noord-Holland. En de beste per provincie gaat door naar de finale op 5 mei in Safaripark Beekse Bergen. Dus er mogen nog wel wat stemmen bij komen", aldus Marjolein.Foto: Theo Annes

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nlDeel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services