Live Live

Hoorn doet er alles aan om het autobedrijf onbereikbaar te maken

Gepubliceerd: Dinsdag 13 november 2018 13:26

Hoorn doet er alles aan om het autobedrijf onbereikbaar te maken

HOORN - Dat zeggen Nico Oudheusden en Levent Helelespe over het besluit van de gemeente Hoorn om het verkeer richting de Berkhouterweg onmogelijk te maken vanaf de turborotonde die binnenkort gaat worden vervangen voor een kruispunt.

Afgelopen 20 februari 2018 besloot de gemeenteraad om de turborotonde en de rotonde bij de A7 te gaan vervangen voor kruispunten en een onderdeel van dit besluit is het afsluiten van het Dampten bij de Berkhouterweg.

Door dit besluit is autobedrijf Van der Linden van Sprankhuizen een stuk minder goed bereikbaar geworden en ondanks een coulante opstelling van het bedrijf die zelf voorstelde om de afsluiting meer te verleggen in de richting van den bocht van het Dampten om zo het bedrijf toch bereikbaar te houden voor haar klanten besloot het college en de gemeenteraad anders en wordt het Dampten afgesloten.

In het midden van de Berkhouterweg wordt een Hoorns plateau aangelegd, zodat het autoverkeer vanaf de Turborotonde onmogelijk naar het autobedrijf kan rijden. Automobilisten worden gedwongen om te rijden via de rotonde Grote Waal – Venneweg en vervolgens terug te rijden. De in- en uitrit van het bedrijf is door de herinrichting zo krap gemaakt dat deze door o.a. auto-trailers niet is te gebruiken.

Voor de fractie Tonnaer is de nieuwe inrichting volstrekt onacceptabel, schadelijk en in strijd met gemaakte afspraken tussen de gemeente en het autobedrijf. Beloofd was dat de Berkhouterweg optimaal toegankelijk zou blijven voor de bedrijven langs deze weg.

Fractie Tonnaer wil van het college weten of zij het met de fractie eens is dat het bedrijf door de aanleg van den "Hoornse Muur" midden op de Berkhouterweg schadelijk is voor het bedrijf maar ook hoe zij denken deze schade te kunnen beperken.

Fractie Tonnaer vraagt zich openlijk af of het college wel beseft dat door de belemmeringen het bedrijf niet of nauwelijks toegankelijk is voor haar klanten en dat de kans zeer reëel is dat deze via de juridische weg haar gelijk gaat halen wat weer veel geld en tijd gaat kosten voor de gemeente Hoorn.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services