Live Live

Hoorn in gesprek over toekomst lege gevangenis in Zwaag

Gepubliceerd: Woensdag 08 mei 2019 14:41

Hoorn in gesprek over toekomst lege gevangenis in Zwaag

De gemeente Hoorn voert gesprekken met het Rijksvastgoedbedrijf over de toekomst van de gevangenis in Zwaag. Dat zegt een woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf tegen mediapartner NH Nieuws.

Oktober vorig jaar werd de glasbak, zoals die in de volksmond wordt genoemd, gesloten. De nog overgebleven gevangenen werden overgeplaatst, en sindsdien staat het gebouw leeg. Volgens de woordvoerder wordt de gevangenis moment ontmanteld door de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Grote vraag is wat er met het pand gaat gebeuren. Eerder gingen er al stemmen op in de Hoornse politiek om er sociale huurwoningen van te maken. Maar of dat gaat gebeuren is nog allesbehalve duidelijk.

Per 1 juli krijgt het Rijksvastgoedbedrijf het beheer over het complex. "Vooruitlopend daarop is het Rijksvastgoedbedrijf met de gemeente Hoorn in gesprek over de toekomst van het gebouw. Daarbij worden alle mogelijkheden qua invulling en/of sloop onderzocht. Daarbij rekening houdend met de andere ontwikkelingen die in de gemeente Hoorn gaande zijn. Hier is nog geen definitief besluit over genomen."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services