Live Live

Hoornse aspergeteler tegen Stichting Dierennoodhulp: 'Hou eens op met zeiken'

Gepubliceerd: Donderdag 18 april 2019 11:13

Hoornse aspergeteler tegen Stichting Dierennoodhulp: 'Hou eens op met zeiken'

HOORN - Echte kuikentjes in de klas uitbroeden of op de boerderij: jarenlang een succesformule voor blije kinderen of een leuk middagje uit. Een aspergeboer uit Hoorn organiseert zelfs een middag waar er naar hartenlust geknuffeld kan worden met de donzige kuikentjes. Niets aan de hand, zou je zeggen. Totdat ze een brandbrief kregen van stichting Dierennoodhulp.

'Kuikens zijn geen speelgoed, paasdecoratiemateriaal, vermaakartikelen of educatiemateriaal', staat te lezen in de brief van Meldpunt Kuikentjesmisbruik van Dierennoodhulp. De organisatie strijdt tegen het uitbroeden van eieren voor vermaak en tegen het kuikenknuffelen, meldt NH Nieuws.

Vertrouwen
"Kinderachtig gezeur", zo noemt de aspergeboer uit Hoorn het. Ook hij heeft de brandbrief gekregen en is de bemoeienis spuugzat. "Wij zijn niet onnozel. Als je zomaar deze brief stuurt dan impliceert dat dat die mensen weten wat hier gebeurt. Dat weten ze niet. Doe niet zo panisch."

Volgens de boer mag de organisatie wel wat meer vertrouwen hebben in boeren. "We weten wat we doen. Waarom zouden die kuikens het niet leuk vinden? Je moet er wel even op letten dat het niet te gek wordt, maar ik zie het kwaad er niet van in."

En dat is precies waar Dierennoodhulp zich fel tegen verzet. "Zij zitten er helemaal niet op te wachten de hele tijd opgepakt en geknuffeld te worden. Dat getuigt niet van een respectvolle bejegening", stelt de organisatie.

Gezeik
De aspergeteler is daarentegen juist verbaasd dat de organisatie het kuikenknuffelen niet stimuleert. "Ze moeten het juist aanmoedigen. We laten mensen kennis maken met dieren. Als een burger niet weet wat een dier is, kan 'ie er ook niet voor zorgen. Hoe kun je daar nou tegen zijn? Ga wat zinnigers doen dan die brief sturen, denk ik dan. Hou op met zeiken."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services