Live Live

Hoornse fractie Tonnaer: 'Cursus voor jongeren mbt alcohol in het verkeer'

Gepubliceerd: Dinsdag 20 november 2018 12:33

Hoornse fractie Tonnaer: 'Cursus voor jongeren mbt alcohol in het verkeer'

HOORN - De Hoornse fractie Tonnaer wil dat de gemeente Hoorn samen met Brijder Verslavingszorg een curcus voor jongeren gaat geven met als onderwerp 'Alcohol en drugs in het verkeer'.

Onno Egtberts, raadslid voor Fractie Tonnaer zegt: ,,Binnen dit project organiseert de gemeente Koggenland in nauwe samenwerking met de Brijder Verslavingszorg een cursus voor jongeren genaamd “alcohol in het verkeer”, de cursus is gratis voor de deelnemers. De positieve stimulans voor jongeren (en eventueel ouderen die niet uitgesloten kunnen worden) zit hem in het feit dat de personen die hun rijbewijs halen en deze cursus hebben gevolgd, een gratis rijbewijs kunnen afhalen bij afdeling Burgerzaken, waarmee ze de kosten van een rijbewijs (bijna 40 euro) besparen. Een deel van de startende bestuurders zal dus extra kennis hebben en worden  weerhouden van het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur.


De cursus wordt door de gemeente gefinancierd en door de Brijder Verslavingszorg gegeven. Hoofdthema van de cursus is alcohol/drugs in het verkeer, maar ook smartphone gebruik tijdens het rijden en medicijngebruik komen voorbij. In het geval van de gemeente Koggenland is er ook een samenwerking gezocht met een plaatselijke
rijschoolhouder. De cursus wordt onder andere in een van zijn ruimtes gegeven. Wellicht is het te overwegen om de cursus niet alleen aan automobilisten t maar bijvoorbeeld ook aan bromfietser ge geven? Een samenwerking met de lokale middelbare scholen lijkt dan ook voor de hand liggend.

Fractie Tonnaer is een groot voorstander om het alcohol/drugs (en medicijn) gebruik, maar ook smartphone gebruik in het verkeer terug te dringen. We zijn van mening dat door juist met deze in onze ogen kwetsbare en beïnvloedbare doelgroep te beginnen je een grote slag kan slaan. Wij zouden daarom graag zien dat de gemeente Hoorn een vergelijkbare cursus mogelijk maakt en de jonge cursisten honoreert door gratis het eerst behaalde rijbewijs gratis te verstrekken."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services