Live Live

Hovocubo begint play offs overtuigend met zege

Gepubliceerd: Zondag 28 april 2019 06:09

Hovocubo begint play offs overtuigend met zege

APELDOORN - De apotheose van de zaalvoetbalcompetitie is begonnen want vrijdagavond begonnen de play offs met als inzet de landstitel. In Apeldoorn kruiste Hovocubo uit Hoorn in de halve finale de degens met Futsal Apeldoorn en met goed gevolg want de 2-6 overwinning voor de Hoornaren was een prima weergave van de krachtsverschillen in deze eerste wedstrijd in een Best of Three.

Hovocubo was tot op het bot geladen voor deze wedstrijd want de ploeg van Sander van Dijk heeft het hele seizoen toegewerkt naar de play offs. Dit ging echter niet zonder slag of stoot want in tegenstelling tot vorig seizoen kampte de ploeg met verschillende blessures en schorsingen. De gretigheid spatte er dan ook van af bij aanvang van de wedstrijd en mede door verdedigende fouten aan de kant van Futsal Apeldoorn hadden de Hoornaren binnen 10 minuten een 0-3 voorsprong opgebouwd.

Na een time out van Futsal Apeldoorn schoot Bouraarassi de 1-3 ruststand op de borden. Na de pauze speelde Futsal Apeldoorn beter maar moest een bittere pil slikken toen Boughalab in eigen doel schoot, 1-4. Bovendien was de thuisploeg in foutenlast gekomen en Mats Velseboer schoot bekwaam vanaf 10 meter de 1-5 binnen. Futsal Apeldoorn deed wat het kon en via de beste man aan Gelderse zijde, Bouraarassi, werd het nog 2-5 maar Karim Mossaoui maakte aan alle onzekerheid een einde toen hij de 2-6 in leeg doel schoot

Aankomende vrijdagavond is wedstrijd twee uit deze Best of Three in sporthal De Opgang in Zwaag. De andere halve finale werd gisteravond in Heerhugowaard gespeeld. FC Marlène, als 4e geëindigd in de reguliere competitie, nam het op tegen de nummer 1 van de ranglijst FC Eindhoven.

In sporthal De Waardergolf werd het een waar spektakelstuk want na de reguliere speeltijd was de stand gelijk, 5-5, en moest er verlengd worden. FC Marlène, onder leiding van de Hoornse coach Anand Jagdewsing, won uiteindelijk op het tandvlees met 7-6. De tweede wedstrijd in deze Best of Three is aanstaande zaterdagmiddag in Eindhoven.

Foto's: Tineke Diaz

Vooraf sprak Sport Actueel met de beide coaches, te beginnen met Youssef el Badey van Futsal Apeldoorn en aansluitend Sander van Dijk van Hovocubo.


Sport Actueel tekende natuurlijk de reacties op in Apeldoorn, te beginnen bij voormalig Hovocubo speler Abdessamed Attahirir van Futsal Apeldoorn, aanvoerder Yoshua St Juste van Hovocubo en natuurlijk de coaches Youssef el Badey van Futsal Apeldoorn en Sander van Dijk van Hovocubo.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services