Live Live

Hovocubo buigt achterstand om in winst

Gepubliceerd: Zondag 09 december 2018 12:28

Hovocubo buigt achterstand om in winst

HOORN - Hovocubo blijft de aansluiting met de top van de Eredivisie in zicht houden na de overwinning op Zeemacht Den Helder. In een stugge wedstrijd wist de ploeg van Sander van Dijk het geduld te bewaren en een achterstand om te buigen tot winst, 3-4.

Dat het een lastige avond zou worden was vooraf bekend want Zeemacht, laag geklasseerd in de Eredivisie, verdedigd stug en klein en loert op de omschakeling. Twee keer was het raak in de eerste helft toen respectievelijk Damsma en Albert de ruststand naar 2-0 tilde.

Hovocubo had de grootste moeite om de defensie te beslechten maar bleef geduldig en in het laatste kwart van de wedstrijd kantelde de Hoornaren in een tijdsbestek van 3 minuten de stand van 2-0 naar 2-3. Toen ook de 2-4 werd geproduceerd leek het pleit beslecht maar het werd nog even spannend toen Zeemacht de 3-4 scoorde. Hovocubo speelde de wedstrijd echter professioneel uit en behoud de top van de ranglijst in zicht.

Aankomende vrijdagavond speelt Hovocubo de laatste wedstrijd voor de winterstop en wel thuis tegen Groene Ster Vlissingen.

Foto's: Ferry Hoks

Na afloop sprak Sport Actueel met Kevin Tromp, speler van Hovocubo, coach Arjan de Klerk van Zeemacht Den Helder en Sander van Dijk, oefenmeester van Hovocubo.


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services