Live Live

Hovocubo naar finale landskampioenschap

Gepubliceerd: Zaterdag 04 mei 2019 11:25

Hovocubo naar finale landskampioenschap

ZWAAG - Hovocubo uit Hoorn heeft zich zonder al teveel moeite geplaatst voor de finale voor het landskampioenschap. In eigen huis werd Futsal Apeldoorn eenvoudig verslagen met 8-2 en moet nu afwachten wie de andere finalist gaat worden, FC Eindhoven of FC Marlène uit Heerhugowaard.

Vooraf sprak verslaggever Leo Giovannangelo met de beide coaches, te beginnen bij Youssef El Badey van Futsal Apeldoorn en aansluitend Sander van Dijk van Hovocubo.In deze Best of Three wonnen de Hoornaren al eenvoudig van promovendus Apeldoorn met 2-6 dus zou je denken dat het een gemakkelijke avond zou worden. Hovocubo speelde echte goed en geconcentreerd en van enig gemakzucht was geen sprake. Met slim en zakelijk zaalvoetbal werd de ruststand 4-1 en was er geen vuiltje aan de lucht.

Voor de honderden toeschouwers was de tweede helft meer een helft van aftellen voordat het feest kon losbarsten. Ook het tweede bedrijf liet Hovocubo zien dat het als regerend landskampioen er alles aan gelegen is om de titel te prolongeren en Futsal Apeldoorn, die met een kleine kern moest spelen, werd slachtoffer van de Hoornse dadendrang.

De 8-2 overwinning was dan ook dik verdiend en mag het de finale spelen welke ook in een Best of Three zal plaatsvinden. De tegenstander komt uit het drieluik FC Eindhoven-FC Marlène waarin Marlène een 1-0 voorsprong heeft genomen en vanmiddag de tweede wedstrijd in Brabant zal spelen.

Direct na de wedstrijd tekende Sport Actueel enkele reacties op. Eerst Zakaria Amrani, speler van Hovocubo, vervolgens Youssef El Badey, oefenmeester van Futsal Apeldoorn. En tot slot Sander van Dijk, trainer./coach van regerend landskampioen Hovocubo.

Foto's: Ferry Hoks

Kijk hier nogmaals naar het videoverslag van de wedstrijdDeel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services