Live Live

Hovocubo onttroont als bekerhouder

Gepubliceerd: Zaterdag 02 maart 2019 10:42

Hovocubo onttroont als bekerhouder

EINDHOVEN - Het is Hovocubo niet gelukt om de finale te halen van het bekertoernooi. FC Eindhoven uit de gelijknamige lichtstad was met 5-2 te sterk voor de formatie uit Hoorn waardoor het nu alle pijlen op de competitie kan zetten.

Beide ploegen zijn grootmachten in het zaalvoetbal met een peloton aan internationals binnen hun gelederen. Hovocubo was echter enigszins verzwakt aan de start gekomen want naast de afwezigheid van Amir Molkarai was ook Muhktar Suleiman niet fit genoeg om te starten. Toch opende Hovocubo wel de score, 0-1, maar enkele cruciale fouten in het eerste bedrijf zorgde ervoor dat de Hoornaren met een 4-2 achterstand gingen rusten.

Het hoge speltempo eiste zijn tol in de tweede helft want FC Eindhoven had zijn verdediging goed op orde terwijl Hovocubo maar met zes man kon spelen waardoor de intensiteit minder was. Er werd nog geprobeerd om met een vijfde veldspeler iets te forceren maar de Brabanders hielden de deur potdicht en creëerde weinig. In de slotfase werd het uiteindelijk voor de statistieken 5-2 en is Hovocubo als bekerhouder onttroont.  

Kijk hier terug naar de halve finale van vrijdagavond 

 

De finale van de Nationale Beker zal op zaterdag 20 april gespeeld worden door FC Eindhoven en Groene Ster Vlissingen want de Zeeuwen wonnen met 3-4 van Futsal Apeldoorn. Plaats van handeling zal het Topsportcentrum in Rotterdam zijn.
Foto: Gerrie Meijer (www.gerriefotografie.nl)

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nlNa afloop sprak Sport Actueel allereerst met aanvoerder Yoshua St.Juste van Hovocubo. Vervolgens Jan Vogels, trainer van FC Eindhoven en Hovocubo-coach Sander van Dijk
Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services