Live Live

Hovocubo uit Hoorn heeft een grote stap gezet richting de 6e landstitel in de clubgeschiedenis

Gepubliceerd: Zondag 12 mei 2019 11:12

Hovocubo uit Hoorn heeft een grote stap gezet richting de 6e landstitel in de clubgeschiedenis

HEERHUGOWAARD - In Heerhugowaard versloeg de ploeg van coach Sander van Dijk FC Marlène met overmacht, 2-7, en kan aankomende zaterdagavond het karwei afmaken in deze Best of Three.

Hovocubo begon slap en plichtmatig aan de wedstrijd wat FC Marlène in staat stelde de wedstrijd te dicteren. Iliass Bouzit tekende dan ook aan voor de 1-0 en had de ploeg van de Hoornse coach Anand Jagdwesing kansen op meer maar verzilverde deze niet. Hovocubo was inmiddels wakker geschud en met goals van St.Juste en Tromp werd de ruststand 1-2. 

Na de pauze was het Hovocubo wat de toon zette en FC Marlène noopte tot verdedigen. Amrani, St.Juste en Velseboer tilde redelijk eenvoudig de tussenstand naar 1-5 en leek het pleit beslecht. Het spelen met een vijfde veldspeler kwam FC Marlène duur te staan want ipv zelf te scoren deed Mossaoui dat namens Hovocubo twee keer. Daar tussendoor kreeg Akaazoun van Marlène de handen op elkaar door achter zijn standbeen de prima keepende Stet van Hovocubo te verschalken, 2-7. Hovocubo heeft de eerste grote stap gezet richting titelprolongatie en kan aankomende zaterdagavond deze ten gelde maken in eigen huis.

Aanstaande zaterdagavond om 21:30 uur speelt Hovocubo in eigen huis de tweede wedstrijd in deze reeks van maximaal drie. Bij winst prolongeert Hovocubo zijn landstitel van afgelopen seizoen.

Foto's: Ferry Hoks

Bekijk hier de hele wedstrijd:
Bekijk hier de samenvatting:
Na afloop sprak onze verslaggever allereerst met Iliass Bouzit, speler van FC Marl�ne. Vervolgens Mats Velseboer van Hovocubo en de coaches Anand Jagdewsing van Marl�ne en Sander van Dijk van HovocuboDeel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services