Live Live

In West-Friesland bemannen hulpverleners preventief hun post vanwege storing

Gepubliceerd: Maandag 24 juni 2019 18:14

In West-Friesland bemannen hulpverleners preventief hun post vanwege storing

WEST-FRIESLAND - Door een grote storing bij KPN zijn er problemen met bellen, waardoor onder andere het noodnummer 112 en het politienummer 0900-8844 niet bereikbaar zijn. In West-Friesland staan de verschillende hulpdiensten extra paraat en wijst de gemeente burgers erop het nieuwe noodnummer bij de hand te houden. Voor 112 bel: 088-6628240 en voor 0900-8844 bel: 088-9659630.

Dit meldt mediapartner NH Nieuws. De brandweer in Enkhuizen meldt op Facebook dat ze uit voorzorg de post gaan bemannen, zodat mensen bij ze terecht kunnen als er problemen zijn.

Ook ambulancepersoneel in Stede Broec meldt paraat te staan bij de brandweerkazerne aan De Tocht 10 in Bovenkarspel. Mochten mensen een ambulance nodig hebben, dan kunnen ze erheen rijden.

De reddingsbrigade in Wijdenes blijft op de piepers letten voor meldingen. "Die doen het gelukkig nog. Mensen kunnen de kustwacht een whatsapp-bericht sturen. Zij alarmeren ons dan. Overigens doen onze communicatiemiddelen op de boot het wel. Die zijn niet gebonden aan een netwerk", aldus Mark Hennevanger van de brigade. Vooralsnog hebben Hennevanger en zijn team nog geen opdracht gekregen om preventief te gaan varen, maar blijven alert.

De gemeentes uit de regio verwijzen naar de berichtgeving van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en verzoeken burgers de nieuwe noodnummers te bellen. 

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services