Live Live

Inbraak preventie avond gevolgd door woningscan van CCV

Gepubliceerd: Zaterdag 26 januari 2019 07:43

Inbraak preventie avond gevolgd door woningscan van CCV

ENKHUIZEN – Vanwege het toegenomen aantal inbraken door het jaar heen in 2018 was er in december op initiatief van de gemeente een inbraakpreventie avond gehouden in de Nieuwe Doelen. De avond werd gehouden in samenwerking met politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Onlangs is het vervolg van deze avond gestart in de vorm van een gratis woningscan door het CCV. De belangstellenden die op deze avond aanwezig waren kregen allemaal een anti inbraak woningscan aangeboden door het CCV die hier afgelopen week mee gestart is.

Na vooraf een telefonische afspraak te hebben gemaakt komt een medewerker/ster van het CCV langs bij de mensen die zich hiervoor hadden opgegeven om alle do’s en don’ts nog eens door te nemen gevolgd door een kleine inspectie rondom de woning en in de woning uitgebreid de reeds genomen preventieve maatregelen te bekijken en tips en trucs te geven wat er nog extra gedaan kan worden.

Denk hierbij aan hang- en sluitwerk met een keurmerk, installeren van trek beveiligde cilinders, extra deurknips, afdoende verlichting rondom de woning enz, enz, enz. De keuring gaat volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen, bij het voldoen aan de eisen van dit keurmerk kan de verzekering u een korting geven op de premie.

Achteraf wordt een rapport op gemaakt dat de woningeigenaar/huurder krijgt toegestuurd. Het nemen van extra maatregelen naar aanleiding van het rapport is een vrije keuze en niet verplicht.

Op de foto mevr. Rini ten Grotenhuis van het CCV bezig met het maken van een woning analyse.

Foto: Wim Langbroek

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services