Live Live

Intertoys failliet verklaard, kadobonnen nog t/m zondag inleverbaar

Gepubliceerd: Donderdag 21 februari 2019 16:21

Intertoys failliet verklaard, kadobonnen nog t/m zondag inleverbaar

WESTFRIESLAND - Speelgoedconcern Intertoys is failliet. De rechter in Amsterdam heeft het faillissement van de speelgoedwinkel uitgesproken.

Dat melden meerdere media. De ruim 400 winkels blijven voorlopig nog open. Eerder had het bedrijf al uitstel van betaling aangevraaagd.

Het verouderde winkelconcept van Intertoys is in zwaar weer gekomen, onder meer door de gigantisch gestegen online-verkopen en discountwinkels. Er zou wel inmiddels worden gesproken over een doorstart. Onder Intertoys valt ook het oer-Volendamse Bart Smit. De keten werd in 2016 omgedoopt tot Intertoys.

Cadeaubonnen van Intertoys kunnen tot en met zondag ingeleverd worden. Dat zeggen meerdere franchisenemers van het failliete speelgoedconcern tegen NH Nieuws.

Franchisenemers van Intertoys kunnen waarschijnlijk wel open blijven. Deze filialen zijn namelijk geen eigendom van Intertoys, maar van ondernemers die een vergoeding betalen om de handelsnaam te mogen gebruiken. Daardoor zijn ze financieel onafhankelijk. Of deze winkels dan doorkunnen onder de naam Intertoys, is nog niet duidelijk.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services