Live Live

Invoeren toeristenbelasting levert vijf ton op voor extra voorzieningen

Gepubliceerd: Donderdag 09 mei 2019 11:52

Invoeren toeristenbelasting levert vijf ton op voor extra voorzieningen

Er wordt vanaf 1 juni definitief toeristenbelasting gevraagd in de gemeente Hoorn. Naar verwachting levert de nieuwe heffing een bedrag van vijf ton per jaar op. Het geld gaat gebruikt worden voor extra voorzieningen.

Zo meldt mediapartner NH Nieuws. Momenteel geeft de gemeente al veel geld uit aan investeringen die de stad aantrekkelijk moeten maken voor toeristen. "Voorstanders van de ingevoerde belasting vinden het redelijk dat toeristen zelf meebetalen aan de voorzieningen. Nu wordt dit geld namelijk opgebracht door de Hoornse inwoners zelf", aldus de gemeente.

De belasting wisselt per overnachtingsvorm. Hotelovernachtingen kosten 2,50 euro per persoon per overnachting. Watertoeristen betalen twee euro in de haven en mensen met een camper betalen 1,25 euro.

Nieuwe voorzieningen plaatsen
Er wordt op dit moment al geïnvesteerd in voorzieningen voor de haven, zoals steigers en een elektriciteitsnetwerk voor de boten. Daarnaast worden er hangende prullenbakken geplaatst in de binnenstad en wordt er oud-Hollandse straatverlichting geplaatst.

De aanleg van het grootste stadsstrand van Nederland is ook één van de investeringen die niet alleen dient voor de inwoners maar ook voor toeristen.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services