Live Live

Inwoners Avenhorn blij met aanpassing plannen Kindcentrum

Gepubliceerd: Donderdag 25 april 2019 06:46

Inwoners Avenhorn blij met aanpassing plannen Kindcentrum

AVENHORN - Het nieuwe ontwikkelplan dat is gemaakt voor het Kindcentrum aan de Buitenroede in Avenhorn riep veel zorgen op bij omwonenden. Zij kregen gisteravond de kans om hun bezwaren te vertellen en nu wordt het plan mogelijk aangepast.

Bea Pijlman sprak namens de omwonenden, maar vond dit wel spannend. "Ik zag het somber in, maar het viel alles mee. Het was productief," meldt NH Nieuws.

Pijlman vertelde eerder aan NH Nieuws dat ze zich zorgen maakt over de vele bomen die gekapt worden en de komst van 136 parkeerplaatsen voor het plan. Het Kindcentrum aan de Buitenroede in Avenhorn opent in 2021 de deuren maar volgens haar hebben bewoners geen inspraak gehad over de nieuwe plannen.

Zes grote bomen mogen blijven
Daar kwam gisteravond verandering in: "We mochten vertellen wat onze zienswijze was en we kregen positieve antwoorden. De gemeente gaat kijken of de zes grote bomen die gekapt worden kunnen blijven."

Over de angsten voor verkeersopstoppingen was de gemeente kort. "Dat gaat niet veranderen", vertelt Pijlman. Maar het aantal parkeerplaatsen wordt wel minder van 136 naar honderd. "Ze begrepen dat we op dit gebied een punt hadden. Het is niet nodig zoveel parkeerplekken te hebben waar al dat groen voor moet wijken."

Klakkeloos
"We zijn erg blij dat er niet meer klakkeloos een plan wordt gemaakt. Ze doen iets met onze feedback. Vandaag de dag geven mensen om groen en zien ze het belang ervan."

Toch is niets zeker want de omwonenden hebben pas 100% garantie als de gemeente een definitief oordeel geeft. "We kunnen niet in een glazen bol kijken, maar het gesprek van gisteravond geeft de burger moed", sluit Pijlman af.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services